braziliaans

 

Zomercarnaval Rotterdam
De mening over het Braziliaanse Carnaval is unaniem: iedereen kent het en is er dol op. Tien jaar geleden ontstond bij Casa Brasil Holanda het idee om deze Braziliaanse kracht naar het land van de molens te brengen. En zo werd carnavalsvereniging “Bloco Beija-Flor do Brasil Holanda” opgericht, die tot doel had de integratie van de Braziliaanse gemeenschap in Nederland te bevorderen en Brazilië op de kaart te zetten. Als we terugkijken, moeten we vooral herdenken. Als we naar het heden kijken, moeten we vooral de organisatoren Lúcia Bauritius en Helena Bes bedanken, alsmede hun legertje vrijwilligers dat het Carnaval tot uitvoering brengt, in het bijzonder Carlos Alberto Barbosa, Néia Costa, Rita en Helena Bes, Marlene Silva Cardoso, Nassan Silva Lopes, e.a.. Ook mag niet vergeten worden dat de sambaschool van Casa Brasil Holanda reeds in verscheidene categorieën in de prijzen is gevallen en Joana Bes en Erika Bauritis heeft uitverkozen tot Koningin, respectievelijk Prinses Carnaval. En als we tot slot in de zeer nabije toekomst kijken, zullen we zien wat het script van 2009 belooft: Mama Afrika.

Bekijk de foto's

 

Mama Afrika
We zullen een aantal edelstenen van het Afrikaanse continent en Brazilië tonen: diamant, goud, emerald, ruby en aquamarijn.
De Afrikaanse magie komt tot uiting in de praalwagen, een creatie van Carlos Alberto Barbosa, die bij de uitvoering ervan kan rekenen op de vrijwillige hulp van vrienden en Erica Bauritius, die al jarenlang zijn rechterhand is.
De carnavalsvereniging is altijd van de partij met meer dan 70 deelnemers -een aantal dat we dit jaar zullen trachten niet te overschrijden- en 15 vrijwilligers die de mensen met veel vreugde en animatie bejegenen.
Beija Flor mag niet ontbreken want BCBF Brasil Holanda ís Brazilië, en Brazilië is en blijft een land vol vreugde, magie, vernieuwing en sympathie. Er wordt dan ook altijd veel verwacht van de initiatieven en activiteiten van de Brazilianen. Het publiek raakt eenvoudigweg in trance bij het horen van de muziek en wanneer zij zien dat onze deelnemers dansen en zich gedurende de gehele optocht al lachend vermaken.
We verzamelen in de hal van Hotel Tulip Inn, een comfort dat we te danken hebben aan onze sponsor Holland Casino Rotterdam, die al 10 jaar lang in ons werk gelooft en onze strijd en motivatie begeleidt.